Boekvoordelig

Hoofdpagina » Griekenland » Top Bestemmingen

Vakantie Griekenland:  Griekenland in het zuiden van Europa beslaat een deel van de Balkan en de vele eilanden in de Egeïsche Zee. Het land is bijna twee keer zo groot als de Benelux en er wonen ongeveer 10 miljoen mensen. De hoofdstad is Athene. Ondanks de slechte bodem werkt meer dan de helft van de bevolking in de landbouw. Tabak, druiven en olijven worden uitgevoerd. Behalve de landbouw is de scheepvaart erg belangrijk. Dankzij het warme klimaat en de vele tempelruïnes is het land bijzonder aantrekkelijk voor toeristen. Populairste vakantie eilanden zijn: Kreta, Kos en Rhodos.
Vanwege de ligging van Griekenland bestaat zij uit combinatie van oosterse en westerse gerechten, eenvoudig beried maar erg lekker. Wie Griekenland bezoket zal merken dat uit eten gaan een van de hoogtepunten van de reis is.

TOP BESTEMMINGEN Griekenland
1 - Chersonissos

Populaire badplaats Chersonissos ligt Aan de noordkant van Kreta. Deze zeer populaire badplaats ligt ongeveer 25 km ten oosten van Heraklion en ten westen van Agios Nikolaos. De plaats staat bekend als de meest levendige en bruisende vakantiebestemming van het eiland, mede vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. Er is een levendige boulevard met veel restaurants, (disco)bars en terrassen. Ook kan men op een toeristisch treintje stappen, dat door de omgeving van Chersonissos rijdt. Mensen die op vakantie gaan om uit te rusten kunnen in Chersonissos goed terecht, want het heeft prachtige stranden. Op de verschillende kleine zandstrandjes kunt u de hele dag heerlijk genieten van het fantastische mediterrane klimaat. Natuurlijk kunnen er vanuit deze plaats ook excursies naar andere plekken op het eiland worden gemaakt. Bovendien is Chersonissos zeer centraal gelegen en dus ideaal wanneer u de prachtige dorpjes in de omgeving wilt bezoeken.

 
2 - Rethymnon

Rethymnon is de derde grote stad van Kreta. Maar door zijn soortgelijke haven en bouwstijl met duidelijk Venetiaanse en Turkse invloeden en zijn traditionele cultuur lijkt het wel meer toerishtische stad dan andere steden op Kreta.

 
3 - Kos - Kos Stad

Kos is het drukste eiland van de eilandengroep Dodekanesos. Het vruchtbare eiland met zijn talrijke boomgaarden, wijngaarden en olijfbomen is bijna 45km van ene naar de andere eind. Kos dankt zijn populariteit aan zijn uitstekende stranden.
De hoofdstad van Kos is Kos-stad en is een mengeling van oude beschouwing en moderne genot.

 
4 - Ixia

Vakantie Ixia - Gezellige badplaats Ixia ligt ongeveer 7 kilometer van Rhodos-stad. Ixia heeft een klein centrum en bestaat uit een lange kuststrook. Het mooie zand/kiezelstrand van Ixia loopt door tot aan Trianda.

 
5 - Rhodos-stad

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos. Het grootste deel van de noordkust is stevig in de greep van het toerisme.
Rhodos-stad is een mengeling van oud en nieuw. De middellandse stad is is een parel van de Egeische Zee en werd in 1988 op de Werelderfgoedlijst gezet. Er komen hier veel cruiseschepen die hun passagiers een  tijd geven om de stad te verkennen en inkopen te doen.

 
Stad
Populaire bestemmingen
Chersonissos Chersonissos (88)
Rethymnon Rethymnon (64)
Kos - Kos Stad Kos - Kos Stad (44)
Kamari Kamari (31)
Chania Chania (28)
Pythagorion Pythagorion (27)
Ixia Ixia (27)
Laganas Laganas (27)
Faliraki Faliraki (26)
Rhodos-stad Rhodos-stad (24)
Sorteer op Prijs
200 - 300
300 - 400
400 - 500
500 - 600
600 - 800
800 - 1000
1000 - 1500
meer dan 1500
Sorteer op Reisduur
minder dan 5 dagen
5 - 8 dagen
9 - 12 dagen
13 - 16 dagen
Sorteer op Sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Populaire pagina's
Clube Praia Da Oura       Curacao       Hotel Eugenia Victoria       Hotel Mediterraneo       Neckerman reizen       Tenerife       Sharm el Sheikh       Turkije       Griekenland       Hilton Long Beach Resort        Aparthotel Terrace Mar       Italie       Hurghada       Weekendje Duitsland       Hotel Ifa Buenaventura       Dominicaanse Republiek       Sunweb vakanties       Hurghada       HOTEL TITANIC RESORT       Hotel Stella Maris       Hotel Oasis Atlantic       Spanje       Antalya       Hotel Escorial       Arabia Azur Resort       Bangkok       Gran Canaria       Amsterdam Manor Beach Resort       Hotel Royal Wings       Superclubs Breezes Puerto Plat       Aruba       Havana       Hotel Giftun Azur Beach Resort       Vakantie Frankrijk       Belgie      
Over Boekvoordelig.nl  -  Site Map  -